設為首頁收藏本站

HKCDC討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索

kckenny_2008 發表於 2014-4-14 19:27:05 |顯示全部樓層
death1 發表於 2014-4-11 20:22
我從來沒有見過一個士兵能夠直接成為將軍,
除非那士兵做了一些對國家有貢獻&有幫助&舉世聞名的事情.[/back ...

你要看看嗎?

上將

咱只是路過的

維斯鄧斯 發表於 2014-4-14 20:15:05 |顯示全部樓層
kckenny_2008 發表於 2014-4-14 19:20
你估下我如果真係走黎申請既成功率高D呀?
定係你既申請成功率高D呀LA?

阿熊熊....
你可不可以收歛一點呢....我知道你曾經是 MCHK 的管理員, 但也不用這麼囂張吧?
說真的你今天的發言已經惹來某些管理層不滿
合作當幫幫忙吧...

V金剛狼V 發表於 2014-4-14 20:16:54 |顯示全部樓層
kckenny_2008 發表於 2014-4-14 19:20
你估下我如果真係走黎申請既成功率高D呀?
定係你既申請成功率高D呀LA?

笑左
錯字多到...
(小學雞)

管理員:
   請HKCDC論壇開發人或管理員,我可5可升我做少將或管理員,因為我明白到HKCDC論壇的生若.我想幫HKCDC論壇人手減輕工作,請HKCDC論壇開發人或管理員升我少將或管理員,我一定會每日上線兩至三個小時,我一定5系小學雞。

月夜喵 發表於 2014-4-14 20:59:25 |顯示全部樓層
V金剛狼V 發表於 2014-4-14 20:16
笑左
錯字多到...
(小學雞)

完整版(?)w

管理員:
   請HKCDC論壇開發人或管理員,我可5升我做少將或管理員,因為我明白到HKCDC論壇的若.我想幫HKCDC論壇人手減輕工作,請HKCDC論壇開發人或管理員升我少將或管理員,我一定會每日上線兩至三個小時,我一定5系小學雞。

kckenny_2008 發表於 2014-4-14 23:03:43 |顯示全部樓層
維斯鄧斯 發表於 2014-4-14 20:15
阿熊熊....
你可不可以收歛一點呢....我知道你曾經是 MCHK 的管理員, 但也不用這麼囂張吧?
說真的你今天 ...

我係囂張家LA!佢地係唔鐘意可以唔好聽

但係我講既正正就係E個論壇出既問題
忠言必定係逆耳既
連問題都正視唔到既
又點會有改善?
你估我當初係MCHK就真係刷鞋今刷上去?
你覺得我係入去MCHK個時又係咪已經有10萬會員呀拿?

kckenny_2008 發表於 2014-4-14 23:05:05 |顯示全部樓層
月夜喵 發表於 2014-4-14 20:59
完整版(?)w

管理員:

其實佢打左D咩出黎我覺得已經唔重要
重要既係佢到底係咪真係有能力呢?

榮譽勳章

testac005 發表於 2014-4-15 01:05:24 |顯示全部樓層
kckenny_2008 發表於 2014-4-14 23:03
我係囂張家LA!佢地係唔鐘意可以唔好聽

但係我講既正正就係E個論壇出既問題

求之不得

kckenny_2008 發表於 2014-4-15 08:33:43 |顯示全部樓層
testac005 發表於 2014-4-15 01:05
求之不得

好一個意義不明既"求之不得"

榮譽勳章

testac005 發表於 2014-4-15 10:28:40 |顯示全部樓層
kckenny_2008 發表於 2014-4-15 08:33
好一個意義不明既"求之不得"

願聞其詳?

新兵

尛喔(╯˙w˙)╯

士多啤梨蘋果橙 發表於 2014-4-15 12:34:18 |顯示全部樓層
昨天抱著「吃花生」的心態進來
嗯,因為這文印像太深刻了,所以決定回文說一下

對於HKCDC的管理什麼的就不給予意見了
畢竟每個論壇所需要的東西也不同,只是不影響到宗旨或其特色就可以

不過,樓主的「不死之心」真的很讓我佩服
由 01月20日 至 04月09日,一共發了8個申請文,內容感覺就是千篇一律、空談至上
先不說什麼「溝通上的問題」,只是單單一個「為什麼申請了8次卻仍沒有什麼改善」就已經可以判下死刑
申請1次、2次,發現其不足,再觀察、改好一點,基本上就能通過了,但樓主卻完全沒有
我不知道、也不清楚閣下有沒有私信管理團隊,問一下有什麼問題
然而,假若對方沒有回音,不是應該問一下嗎?
申請是雙向的,你可以接納我的申請,我也可以選擇要不要當
申請者有權利知道自己有什麼不足,這一點不知道樓主你自己清楚嗎?

嗯,不過打到這裡,發現樓主的名字好像有點眼熟
不知道是很久沒看見認錯人還是什麼的
但如果還是同一個人的話,我只能說,我真的很失望
過了這麼久,還是沒有改善過…

kckenny_2008 發表於 2014-4-15 12:47:34 |顯示全部樓層
testac005 發表於 2014-4-15 10:28
願聞其詳?

不,只係有點看不明你所指既"求之不得"係指緊那一方面?

kckenny_2008 發表於 2014-4-15 13:00:06 |顯示全部樓層
士多啤梨蘋果橙 發表於 2014-4-15 12:34
昨天抱著「吃花生」的心態進來
嗯,因為這文印像太深刻了,所以決定回文說一下

嘛!你講既野我唔重覆LA
但係樓主好似放錯左重點係分數上面
而且樓主好似誤會左做版主應有既心態同埋能力上既要求
仲有就係唔太清楚版主既工作

-------------------------------------------------------------------------------------

樓主:
問題唔係話"我會努力做!"/"我好有HEART!"之類既野
作為一個曾經做過ADMIN既人
我好肯定今話你知,
你講幾多野都好,
E類今既回答ADMIN只會視為廢話

反而ADMIN想睇既係"你做到D咩?"/"你可以為論壇做到d咩野貢獻?"
而且你既答覆入面個d"捉灌水"/"比警告"/"搞活動"都係廢話
因為e幾樣野係你一定要做既野
唔洗講出黎都已經要做
反而佢地想知既係"有咩野好既idea比論壇去改善?"/"點解要改?"/"點樣去改?"
e d先係真正既答題重點

我講既,你去到其他論壇
能夠做得到上面個幾樣野都仲係冇人請你既
我切!(洋蔥)

新兵

尛喔(╯˙w˙)╯

士多啤梨蘋果橙 發表於 2014-4-15 13:29:53 |顯示全部樓層
kckenny_2008 發表於 2014-4-15 13:00
嘛!你講既野我唔重覆LA
但係樓主好似放錯左重點係分數上面
而且樓主好似誤會左做版主應有既心態同埋能力 ...

我第一次申請巴哈那邊真的沒被接受wwww
所以,切洋蔥去吧!

kckenny_2008 發表於 2014-4-15 18:46:17 |顯示全部樓層
士多啤梨蘋果橙 發表於 2014-4-15 13:29
我第一次申請巴哈那邊真的沒被接受wwww
所以,切洋蔥去吧!

洋蔥已切...

題外話:
你幾時得行呀?
我地又搞gathering

新兵

尛喔(╯˙w˙)╯

士多啤梨蘋果橙 發表於 2014-4-15 19:11:37 |顯示全部樓層
http://bbs.hkcdc.org/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=39847&pid=284542&fromuid=42623

http://hkcdc.org/wiki/NGC_11043020-Z

本部介定之無意義文章內容如下:

• 連續的英文單字
  • 不具備任何意義的句子
  • 字數甚少的文章
  • 濫發表情

解決方法如下:

• 購買侮悟卡刪除自己的文章
  • 使用編輯功能,修改該文章

無意義文章定義甚廣,一般情況下,本部不會對這些文章作出管理,但請各會員自侓,可減少一些喜愛言論道德標準的會員爭議。

你還是算了吧… (嘆

連自律也不行…還想幫忙真的有點…