設為首頁收藏本站

HKCDC討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索

榮譽勳章

300km 發表於 2010-7-12 02:12:31 |顯示全部樓層
首先
base builder 分開3樣野  但其實都係同出一徹  只係要留意一d唔同既地方
第1  出既門口
第2  可移動既板塊
第3  不可移動既板塊

先講第1  點選門口  將佢约束到實體func_wall
        注意 name 個到  要打 barrier
        咁度門就會係個mod  set定既情況下自己開門

第2   可移動既板塊  一般將佢约束到實體func_wall
      之後乜都唔洗搞  就ok
      記得  一個木箱一個func_wall  唔好一齊點曬先约束
      咁做會令到成排木箱一齊移動

第3   不可移動既板塊  例如  一d透明既牆
      大家都知道  如果唔將佢個render mode 改做soild   再係fx amount 調為255
      藍色底係唔會透明  而係變左黑色
      所以呢個時候大家自然會諗到將佢约束到實體func_wall
      但係咁喎  wall唔加野  咪可以移動?
      所以我地係 name 到打ignore  咁佢就係一塊入左game都唔會移動既板塊

以上係基本要求注意既事項
其他新觀點就靠大家既創意了~~
請勿轉載 by 300km/s

如要查看全部, 請登錄註冊 QQ登錄

榮譽勳章

wb_612 發表於 2010-7-12 17:25:28 |顯示全部樓層
咩地圖類型?

kongchiyung 發表於 2010-7-12 19:41:05 |顯示全部樓層
咩叫base builder -,-?

二級士官

路人

jack04pc 發表於 2010-7-14 16:53:06 |顯示全部樓層
可以詳細解釋一下功能嗎 !?    0.0

榮譽勳章

300km 發表於 2010-7-15 02:27:28 |顯示全部樓層
我想這個外國網應該幫到你  而且有個影片 可以先看看是怎玩的
http://www.cs-serwer.pl/base-builder-zombie-mod-vt44095.htm

a5f5g6h66j55 發表於 2010-7-15 20:00:45 |顯示全部樓層
vlan好多呢d ser,我成日都玩,幾好玩.多謝樓主既教學:]

榮譽勳章

wb_612 發表於 2010-7-18 12:13:04 |顯示全部樓層
好似好好玩咁,,不過一定要用amxx= ="

kongchiyung 發表於 2010-7-21 18:25:22 |顯示全部樓層
呢個我都玩過,之前我都入過咁既server,但係個場主傻傻地

上尉

叉燒王子

榮譽勳章

叉燒 發表於 2010-9-5 19:19:18 |顯示全部樓層
e個叫守城場
明冇???????????????????????????

上尉

最高榮譽勳章

哈KING哈 發表於 2012-8-28 23:09:21 |顯示全部樓層
好似係建造基地地圖

Counter Strike: Global Offensive名稱 :~Ha*KING*Ha~
Counter Strike 1.6名稱 :~Ha*KING*Ha~

CS1.6冇玩了,CSGO吧